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2. Question: Can EPA declare a Part B application complete
even though the applicant has not submitted ground-water moni-
toring (GWM) data? 40 CFR 264 Subpart F and 40 CFR 270.14(c)

Answer: No. The Agency cannot declare a permit application
complete without ground water monitoring data. The Agency can
use enforcement to secure facilities' compliance with Part 265
ground water monitoring requirements, §3013 orders if a substan-
tial hazard is suspected, and the authority of 40 CFR 270.14(c)

to obtain the necessary ground water monitoring information.
More detailed guidance on this issue will be issued shortly.
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