
 
 QUESTION:  Is the open burning of waste explosives the same as the detonation of waste explosives? 
 

   ANSWER:  No; 40 CFR 265.382 distinguishes between “open burning” and “detonation” of waste explosives on 
the basis of the speed of the chemical reaction.  RCRA regulates them the same way, however, by providing 
property distance requirements depending on the quantity (pounds) of waste explosives or propellants. 
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