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March 12, 1998 
 
 
 
 
 
Mr. T. L. Nebrich, Jr., CHMM, QEP 
Technical Director 
Waste Technology Services, Inc. 
640 Park Place 
Niagra Falls, NY  14301 
 
Dear Mr. Nebrich: 
 

This is in response to your letter of August 21, 1997 asking for clarification 
regarding 40 Code of Federal Regulations (CFR) 264.12, the Required notices section of  
Subpart B, General Facility Standards, and specifically the language used in section 
264.12(b).    
 

The regulations at '264.12(b) state that an Aowner or operator of a facility that 
receives hazardous waste from an off-site source . . . must inform the generator in 
writing that he has the appropriate permit(s) for, and will accept, the waste the 
generator is shipping. . .@  You ask if the language, Ainform the generator in writing,@ 
requires the owner/operator to inform the generator in writing directly, or whether the 
owner/operator could send the written notice to an agent/broker of the generator who 
would then forward the notice to the generator.   
 

In a phone conversation with one of my staff on March 4, 1998, you explained the 
reason for your question.  In that conversation, you noted that the written notice was 
not being consistently delivered to the appropriate person at the generator facility, and 
that sometimes the notice was either mis-directed or lost.  You also mentioned that you 
had proposed a solution to the generator in which the owner/operator of the facility 
receiving the waste would send the notice to you and then you would subsequently 
ensure its delivery to the appropriate person at the generator facility.  However, the 
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generator expressed concern that your proposal was in conflict with '264.12(b), inferring 
that the notice must be sent directly to the generator.  
  

Section 264.12(b) only states that the owner/operator must inform the generator 
in writing.  The regulations do not specify how the written notice is to be delivered to 
the generator.  We believe that your proposed solution, in which an agent/broker of the 
generator receives the notice and then delivers it to the generator, meets the intent of 
'264.12(b), because the end result is that the generator is informed... in writing.@   Please 
note that states authorized for the Resource Conservation and Recovery Act may have 
more stringent requirements than the federal program.  We, therefore, suggest that you 
contact your state agency to see whether any additional requirements apply.    
 

Thank you for the opportunity to respond to your request.  If you have any 
further questions, please do not hesitate to contact Jeff Gaines of my staff at (703) 308-
8655. 
 

Sincerely, 
 
 

Elizabeth A.  Cotsworth, Acting Director 
Office of Solid Waste 
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