
RO 12374 

9523.1985(01) 
 
FEB 25 1985 
 
REQUIRED SIGNITURES ON PART B PERMIT APPLICATIONS 
 
Mr. John R. Knight 
Manager of Refining 
Flying J, Inc. 
P. O. Box 2328 
Williston, North Dakota 58801 
 
Dear Mr. Knight: 
 
In your letter of February 1, 1985, you asked for EPA's 
position concerning a situation where the property owner 
refuses to co-sign a Part B application made by the operator 
of a hazardous waste facility. 
 
In your case, I understand that the U. S. Corps of Engineers 
is the owner of property on which you are operating a RCRA regu- 
lated surface impoundment.  The Corps of Engineers apparently 
prefers not to co-sign the Part B application you submitted. 
Our regulations require that "the owner must also sign the permit 
application" made by an operator of a facility [40 CFR 270.10(b)]. 
If the owner chooses not to sign the application then a RCRA 
permit cannot be issued.  EPA would then deny the permit.  Upon 
denial of the permit, the owner or operator must submit a closure 
plan and close in accordance with §265.112(c) and §265.228. 
 
EPA encourages Flying J, Inc. and the Corps of Engineers to 
work together to develop a cooperative course of action concerning 
the future of the unit. 
 
Sincerely yours, 
 
 
John H. Skinner 
Director 
Office of Solid Waste 
 
 


