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SMALL QUANTITY GENERATOR APPLIES TO AGGREGATE AMOUNT OF 
WASTES GENERATED AT A FACILITY 
 
UNITED STATES ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY 
 
NOV 17 1980 
 
Mr. William A. McClintic 
Defense Division 
Brunswick Corporation 
150 Johnston Road 
Marion, Virginia  24354 
 
Dear Mr. McClintic: 
 
This is in response to your letter of September 25, 1980, asking 
for clarification of the applicability of our hazardous waste management 
regulations to very small quantities of hazardous wastes generated 
by a generator who also generates a large quantity of hazardous waste. 
 
The small quantity generator special requirements of §261.5 of our 
regulations are only available to generators that generate an aggregate 
amount of hazardous wastes of less than 1000 kilograms per month at any 
one site or facility.  If the aggregate amount of hazardous wastes 
generated at a site or facility exceeds this monthly amount, then the 
special requirements of §261.5 do not apply to any of the hazardous 
wastes generated at that site or facility.  I am afraid, therefore, 
that the very small quantities of hazardous waste generated at your 
Marion facility are subject to the "full" regulations because the single 
large quantity of hazardous waste disqualifies the facility for the 
special small quantity generator requirements. 
 
I hope this sufficiently answers your questions. 
 
Sincerely yours, 
 
 
Gary N. Dietrich 
Associate Deputy Assistant Administrator 
for Solid Waste 
 
bcc:  Filomena Chau w/incoming 
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