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United States Environmental Protection Agency 
Washington, D.C. 20460 
Office of Solid Waste and Emergency Response 
 
December 15, 1992 
 
Mr. Ron Rodriguez 
California Regional Water Quality Control Board 
Colorado River Basin, Region 7 
73-720 Fred Waring Drive, Suite 100 
Palm Desert, California 92260 
 
Dear Mr. Rodriguez: 
 
     Thank you for your August 5, 1992 letter to Michael Petruska 
of my staff in which you inquired about the status of a regulatory 
interpretation regarding pesticide applicator washing rinse water. 
You specifically asked whether a July 22, 1985 memorandum from John 
Skinner to William Hathaway was still valid. 
 
     The memo is still valid. EPA has not changed its policy 
regarding pesticide applicator washing rinse waters under the 
Resource Conservation and Recovery Act (RCRA) since the memo was 
written. Consequently, such rinse waters are defined as hazardous 
wastes only if they exhibit one or more of the characteristics of 
hazardous waste identified at 40 CFR Part 261 Subpart C. 
 
     Thank you for your letter. If you have further questions, 
please call Julie Lyddon of my staff at (202) 260-8551. 
 
Sincerely, 
Sylvia K. Lowrance, Director  
Office of Solid Waste 
 


