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SLUDGE DEHYDRATION EQUIPMENT 
 
AUG 3 1987 
 
Mr. Dic Olsen, Sales Manager 
Fenton Company, Inc. 
1608 N. Beckley 
Lancaster, Texas  75134 
 
Dear Mr. Olsen: 
 
Thank you for your letter of June 30, 1987, in which 
you requested information on the regulatory status of sludge 
dehydration equipment which is part of a wastewater treatment 
facility. 
 
Your understanding of the requirements contained in 
40 CFR 270.1(c)(2)(v) is correct.  Sludge dehydration equipment 
that is part of a wastewater treatment system is excluded from 
the need to obtain a RCRA permit provided the equipment meets 
the definition of wastewater treatment unit as defined in 
40 CFR 260.10, and actually is used to evaporate water from 
the sludge. 
 
It is important to not that the exclusion provided by 
§270.1(c)(2)(v) does not apply to conventional incinerators. 
Such devices are subject to Subpart O of Parts 264 or 265 even 
when part of a wastewater system. 
 
I must caution you that various States have requirements 
that are different from the Federal standards.  Under their own 
authorities, States can establish requirements that are more 
stringent than the Federal requirements.  In this instance, the 
owner or operator is required to comply with the more restrictive 
requirements.  Thus, I encourage you to contact an appropriate 
State official to determine what the requirements will be for a 
specific unit. 
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If you have any further questions regarding the Federal 
requirements, please contact Mary Cunningham of my staff at 
(202) 382-7935. 
 
Sincerely, 
 
Original Document signed 
 
Marcia E. Williams 
Director 
Office of Solid Waste 
 
cc:  Mary Cunningham 
     Steven Silverman, Esq. 
 
bcc: R. Holloway 
     B. Weddle 
     S. Rudzinski 
     R. Dellinger 
     M. Hale 
     G. Garland 
     D. Perla 


