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1.  Changes During Interim Status (Revised Question/Answer from September 
1988 Report) 
 
An interim status facility owner or operator wants to retrofit his hazardous 
waste tank system in order to comply with the secondary containment 
requirements in 40 CFR Section 265.193.  In this retrofitting activity 
considered a change during interim status and thus prohibited if the cost 
exceeds 50 percent of what a new facility would cost (under the 50% 
reconstruction limit in Section 270.72)? 
 
    According to 40 CFR Section 270.72(e) (as amended in the July 14, 1986 
    Federal Resister, 51 FR 25486) changes made solely for the purpose of 
    complying with the requirements of Section 265.193 for tanks and 
    ancillary equipment are not subject to the reconstruction limit in 
    Section 270.72(e).  However, Section 270.72(e) was also amended in 
    July 8, 1987 final rule (see 52 FR 25792, July 8, 1987 Federal Register) 
    to include changes solely for purpose of complying with the land disposal 
    restrictions in 40 CFR Part 268 or RCRA Section 3004.  When Section 
    270.72(e) was amended, the original language regarding changes made in 
    order to comply with Section 265.193, was inadvertently left out.  The 
    Agency will correct this inadvertent omission in the near future. 
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