
 QUESTION:  Which, if any container code should be used in item 12 of the Hazardous Waste Manifest 
for a 2,000 lb. Industrial battery that has not been placed in a container? 

 
ANSWER:  According to the Department of Transportation’s (DOT) Hazardous Materials Regulations 
(49 CFR 173.260 (a) (3) ), batteries weighing greater than 300 lbs. do not have to be placed in a 
container while being transported.  Thus, since DOT does not require the battery to be shipped in a 
container, item 12 on the manifest would be left blank. 
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