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 WASHINGTON, D.C. 20460 

 
 

AUGUST 30, 1991 
 
 

William J. Kaiser, Jr. 
McHale, Cook and Welch 
1100 Chamber of Commerce Building 
320 North Meridian Street 
Indianapolis, Indiana  46204 
 
Dear Mr. Kaiser: 
 
 Thank you for your letter of July 12, 1991 regarding the circumstances under which a treatment, 
storage or disposal facility (TSDF) would be considered a generator for purposes of the Resource 
Conservation and Recovery Act (RCRA).  You stated correctly that residues from the treatment of 
hazardous waste could cause a TSDF to be classified as a generator, and you asked whether other 
resultant waste from a TSDF would have the same effect. 
 
 If a TSDF generates other kinds of waste than those generated as a result of treatment, the 
TSDF would be considered a RCRA generator to the extent that the other wastes met the regulatory 
definition of solid and hazardous wastes under 40 CFR Part 261.  For example, if the TSDF discarded 
used solvents (such as solvents used to clean equipment) that were listed in 40 CFR Part 261, it would 
be considered to have generated a hazardous waste and would have to comply with the regulatory 
requirements applicable to generators in 40 CFR Part 262. 
 
 This interpretation reflects the federal regulations governing hazardous waste.  States with 
authorized RCRA programs may impose more stringent requirements.  Such States also have the 
authority to make regulatory determinations about the materials which constitute hazardous wastes 
under their programs. 
 
 I hope this letter has addressed your concerns.  If you have any further questions, please 
contact Mitch Kidwell of my staff at (202) 475-8551. 
 

Sincerely, 
 

Sylvia K. Lowrance,  
Director 

Office of Solid Waste 


