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September 10, 1985 
 
DIOXIN-CONTAINING WASTE, DISPOSAL BY DEEP WELL INJECTION 
 
Mr. Dave Johnson 
Production Manager 
Pueblo Chemical and Supply Company 
Garden City, Kansas  67846 
 
Dear Mr. Johnson: 
 
We have reviewed your letter of July 22, 1985, notifying the 
Environmental Protection Agency (EPA) of your intent to dispose 
of over 20,000 gallons of rinsates generated as a result of 
cleaning containers that contained 2,4,5-T and other pesticide 
formulations by deep well injection.  These waste rinsates are 
listed as acute hazardous wastes under EPA regulations (see 
enclosed Federal Register notice) and subject to all regulatory 
provisions of the Resource Conservation and Recovery Act.  Thus, 
the waste rinsates can be disposed only at a deep well facility 
which is permitted to  handle dioxin-containing wastes.  If the 
facility at which you intend to dispose the waste rinsates is 
permitted to handle such wastes, you may proceed with the 
disposal plan.  However, if the facility is not permitted you can 
either seek a facility that is permitted to handle these wastes 
or petition the Agency to exclude your wastes form the hazardous 
waste list. 
 
While wastes described in the regulations generally are 
hazardous, a specific waste meeting the listing description from 
an individual facility may not be.  For this reason, 40 CFR 
260.20 and 260.22 provide generators the opportunity to petition 
the Administrator to exclude a waste on a site-specific basis 
from the hazardous waste list. 
 
To be excluded, petitioners must show that a waste generated 
at their facility does not meet any of the criteria under which 
the waste was listed.  (See 40 CFR 260.22(c).)  In addition, the 
Agency is required to consider factors (including other 
constituents) other than those for which the waste was listed if 
there is a reasonable basis to believe that such additional 
factors could cause the waste to be hazardous.  Accordingly, a 
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petitioner must demonstrate that his waste does not exhibit any 
of the hazardous waste characteristics and present sufficient 
information for the Agency to determine whether the waste 
contains any other toxicants at hazardous levels. 
 
If you wish to delist the subject waste rinsates from the 
hazardous waste list, you can petition EPA to exclude the 
rinsates from the listing under CFR Part 261.  The petition must 
include sufficient information for the Agency to determine 
whether the waste meets the criteria for which it was listed as 
well as information to determine if any other hazardous 
constituents are present in the waste rinsates at levels of 
regulatory concern.  The analysis data included in your letter to 
EPA can, in part, be used to support a delisting determination 
should you decide to petition the Agency for an exclusion to the 
listing. 
 
If you have any questions or need further information on the 
delisting procedures, please contact Dr. Howard Fribush, Office 
of Solid Waste, or (202) 475-6726. 
 
Sincerely, 
 
 
Jack W. McGraw 
Deputy Assistant Administrator 
 
Enclosure 
 
 


