
QUESTION:  
 When a RCRA TSDF in an interim authorized State has   
 Part B of the permit called for, how are the financial   
 requirements handled?  The facility was in the corporate   
 financial test under paragraph 4 of 264.151(g). 
 
RESOLUTION: 
 Sections 122.25(a) (15) and (a) (17) require copies of the   
 financial mechanisms adopted in compliance with 264.143   
 and 264.147 as  applicable.  These requirements are based   
 on the assumption that the owners or operators of    
 existing facilities are in compliance with Federal interim   
 status standards.  The premise does not apply in States   
 with Phase I Authorization, and liability coverage does   
 not apply in States which applied for Phase II    
 authorization by April 16, 1982 (123.129)(a) (2) ).  Facilities   
 in those States which meet the above description do not   
 have 264 or 265 standards in effect.  These facilities are   
 only required to submit financial instruments prior to the   
 final permit disposition.  The Agency points out that   
 owners/operators have less resistance during public   
 review of the draft permit if the financial assurances have   
 been provided prior to public comment.  At that time, the   
 facilities should be listed in paragraph 1.  Prior to    
 submission, the Region may accept letters submitted in   
 July 1982 as indications of the type of mechanism to be   
 adopted.  The figures would still show the appropriate   
 amount of financial coverage but would be located in   
 paragraph 4 rather than paragraph 1. 


