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WASTE SOLVENT-BASED GLUE 
           
APR 12 1989 
 
Mr. John P. Stockli 
White, Osterman, and Hanna 
One Commerce Plaza 
Albany, NY  12260 
 
Dear Mr. Stockli: 
 
This is in response to your letter of March 27, 1989, in 
which you asked about the regulatory status of waste solvent- 
based glue.  Specifically, you wished to know whether or not the 
F-listings (40 CFR 261.31) apply to characterization of waste 
dried or non-solidified glue. 
 
The spent solvent waste codes (F001 - F005) apply only to 
solvents that are used for their solvent properties.  See 
50 FR 53316 (December 31, 1985).  These listings do not apply to 
solvent-containing products that may become wastes if the 
solvents are ingredients, such as for paint or glue.  However, 
the waste glue could meet one of the hazardous waste 
characteristics, especially if it is in the non-solidified form. 
(See 40 CFR 261.20 - 261.24.)  The generator is responsible for 
ascertaining whether the waste exhibits one or more of these 
hazardous characteristics.  In addition, the generator should 
review state regulations, which may be more stringent than 
Federal regulations. 
 
Thank you for your inquiry.  If you have any further 
questions, please contact Ron Josephson of my staff at 
(202) 475-6715. 
 
Sincerely, 
 
 
Devereaux Barnes 
Director 
Characterization and 
  Assessment Division 


