
 
QUESTION: If a State with Phase I interim authorization does not recognize a Federally listed waste as being 
hazardous in that State, is a generator of that waste required to notify under Section 3010 of RCRA? 
 
ANSWER:  Yes, the requirement to notify is based on whether someone generates or transports hazardous 
wastes or operates a TSD facility which handles hazardous waste as defined by Section 3001, regardless of 
whether that waste is regulated in a State with authorization under Part 271. 
 

 Source:            Gail Cooper, Truett DeGeare 
Research:  Tony Baney, Irene Homer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOOZ.ALLEN & HAMILTON, INC.  
FAXBACK 12112 

 


