
 

OCT 30, 1986 
 
 
 
 
 
 

Gregg G. Frazier 
Ozark Circuits Inc. 
933 West Chase Street 
Springfield, Missouri  65803 
 
Dear Mr. Frazier: 

 
This is in response to your letter of August 14, 1986, in which you requested information 

regarding the hazardous waste classification of printed circuit boards.  Printed circuit boards, as such, 
are not listed as hazardous wastes in Subpart D of 40 CFR Part 261.  However, the Agency has 
received data from certain printed circuit board manufacturers indicating that boards containing solder 
typically exhibit the hazardous waste characteristic of EP toxicity.  Apparently,  in each case, excessive 
lead leached from the solder on the boards. 

 
I, therefore, recommend that you have your waste circuit boards evaluated to determine whether 

they exhibit the EP toxicity characteristic.  If you have additional questions, please call Mr. Robert 
Scarberry of my staff at (202) 475-8551. 

   
  Sincerely, 
   
 
  Matthew Straus 
  Chief 
 Waste Characterization Branch 
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August 14, 1986 
 
 
 
 
 
Mr. Matt Straus 
USEPA 
Office of Solid Waste (WH562B) 
Washington, D.C. 20460 
 

Re: Classification of Hazard of Printed Circuit Boards Dear Mr. Straus: 

 
As a producer of printed circuit boards (copper plated with tin-lead), I would like to know if the USEPA 

feels that printed circuit boards pro-poses any danger to the environment. I would also like to know if printed 
circuit boards meet any of the qualifications of a characteristic or listed waste. 
 

Any information you can provide me with would be greatly appreciated. I have briefly discussed the issue 
with Dave Toppings in your department. 
 

Thank you, 
 
 
 

Gregg G. Frazier 
 

 
 
 

 


