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FOUNDARY SANDS RECYCLED AND RETURNED TO THE FOUNDARY 
 
MAR. 04, 1987 
 
Mr. Michael Piznar 
Neptune Water Meter Company 
Route 229 South 
Tallahassee, AL  36078-1799 
 
Dear Mr. Piznar: 
 
Thank you for your letter of January 19, 1987, confirming 
our telephone conversation.  As I explained by telephone, EPA's 
hazardous waste regulations have special requirements for wastes 
that are recycled.  You should review Part 261.2 and 261.6. 
 
Based on the information you provided in our conversation 
the treatment process necessary to recycle your foundry sands 
back into your foundry would appear to be exempt from the need 
for a RCRA treatment permit.  However, you should be aware that 
you will need to comply with the generator storage requirements 
if the wastes are stored in a tank or container for less than 
90 days (40 CFR 262.34) or will need a storage permit if the  
wastes are stored on site for greater than 90 days.  I am en- 
closing a copy of Parts 261.2, 261.6, 262.34 and the regulation 
for hazardous waste storage in tanks for your information. 
 
Sincerely, 
 
 
James R. Berlow, Chief 
Treatment Technology Section 
Office of Solid Waste 
 
 
Enclosures 
 
cc:  Matthew Straus, Chief 
     Waste Characterization Branch 


