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SEP 12 1989 
 
John P. Nash 
P.O. Box 3473 
Whittier, California 90605 
 
Dear Mr. Nash: 
 
This letter is written to inform you that your letter of 
August 8, 1989, concerning the regulatory status under the 
Resource Conservation and Recovery Act (RCRA) of your system for 
recycling/treating aerosol cans has been referred to Mr. Jeffrey 
Zelikson, Director of the Toxics and Waste Management Division 
in EPA's Region IX Office (San Francisco, California). 
 
EPA's current policy regarding the regulatory status of 
non-empty aerosol can puncturing, crushed or shredding is that 
the appropriate EPA Regional office is to make a determination 
on a case-specific basis.  Although the December 30, 1980, 
letter from Mr. Gary Dietrich indicates that such activity is 
not RCRA-regulated treatment, subsequent evaluation by EPA has 
determined that such activity may, indeed, meet the definition 
of treatment found at 40 CFR 260.10 (i.e., such activity may, in 
fact, change the physical or chemical composition of a hazardous 
waste, or render such waste amenable for recovery).  However, 
until EPA develops a final determination regarding such 
activities, the Regional offices, or authorized State regulatory 
agencies, will make such determinations on a case-specific basis. 
 
Thank you for your interest in the recycling of solid 
wastes.  If you have any questions regarding your letter, you 
should contact Mitch Kidwell, of my staff, at (202) 475-8551. 
 
Sincerely, 
 
 
Michael J. Petruska 
Acting Chief 
Waste Characterization Branch 
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