
PPC 9474.1984(01)

CONTINGENCY PLAN

PERMIT POLICY Q & A REPORT

SEPTEMBER 10, 1984

GENERAL STANDARDS

1. Question:  For a new facility, can information for the contingency plan, such as
arrangements with local authorities, be submitted at a date later than the submission of
the rest of the Part B?  40 CFR §270.14(b)(7) . 

Answer:  No.  If the applicant has done enough planning to support obtaining a RCRA
permit, he should have sufficient information to attempt to make arrangements with
local authorities and draft an adequate contingency plan.  Only those arrangements
agreed to by local authorities need to be described in the contingency plan.  If the
applicant's efforts were unsuccessful, these must be documented separately, according
to §162.37(b), and, in this case, the contingency plan does not need to address
arrangements with local authorities.  Also, under §264.51(d), information regarding the
specific emergency coordinators may be submitted after the time of application.  
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