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NOV 17 1987 
 
Gary Smith 
Burns and Levinson 
Counsellors at Law 
50 Milk Street 
Boston, MA  02109 
 
Dear Mr. Smith: 
 
This is in response to your letter of November 2, 1987,  
regarding labeling of steel drums. 
 
The hazardous waste regulations under EPA's Resource 
Conservation and Recovery Act do not require a shipper to provide 
documentation listing all previous contents of a steel drum used 
for transportation of used automotive parts.  EPA's regulations for 
preparation of hazardous waste for transport, found in 40 CFR Part 
262, subpart C, require only that the generator comply with the 
applicable packaging, labeling, marking, and placarding requirements 
under Department of Transportation (DOT) regulation (49 CFR Parts 
172-179).  In addition, there is no EPA requirement to list all 
previously contained materials on the Uniform Hazardous Waste 
Manifest.  Furthermore, if the used automobile cores sent for 
remanufacture are not hazardous wastes, EPA would not regulate  
their transportation at all. 
 
In summary, nothing in EPA's hazardous waste regulations 
supports the claims in the flyers concerning documentation of past 
materials held in steel drums.  If such a documentation requirement 
exists, it may be the result of a state or local ordinance. 
 
Sincerely,  
 
Original Document signed 
 
Marcia E. Williams 
Director 
Office of Solid Waste 


