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Honorable Matthew J. Rinaldo 
House of Representatives 
Washington, D.C.  20515 
 
Dear Mr. Rinaldo: 
 
Thank you for your July 1, 1986, letter on behalf of 
your constituent Mr. Paul DeCosimo.  Mr. DeCosimo requests an 
interpretation as to whether he would be considered a co- 
generator of hazardous waste as a result of recycling solvent 
at a generator's site using a mobile treatment technology. 
Based on the information provided by Mr. DeCosimo, we do not 
believe that he would be considered a co-generator for  
regulatory purposes under most circumstances. 
 
A generator is defined in Section 260.10 of the hazardous 
waste regulations as, "...any person, by site, whose act or 
process produces hazardous waste identified or listed in Part 
261 of this chapter or whose act first causes a hazardous 
waste to become subject to regulation."  Since the spent  
solvent is presumably already a hazardous waste prior to Mr.  
DeCosimo coming onto the generator's site, and since the  
solvent is likely to have been accumulated prior to being 
recycled, the hazardous spent solvent would already have been  
subject to regulation under the accumulation provisions of 
Part 262 of the hazardous waste regulations.  Thus, none of  
the actions taken by Mr. DeCosimo would appear, in the limited 
circumstances described in his letter, to cause him to become 
subject to RCRA liability as a RCRA hazardous waste generator. 
 
Mr. DeCosimo should, of course, be aware of that if he 
transports a hazardous waste off of the generation site, he 
would be considered a hazardous waste transporter subject to 
regulation. 
 
If you have any further questions, please call Bob 
Axelrad at (202) 382-5218. 
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Sincerely, 
 
Original Document signed 
 
J. Winston Porter 
Assistant Administrator 


