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Dear Mr. Press,

This letter is in response to your March 3, 1998 facsimile in which you pose three
questions concerning the reporting requirements under section 313 of the Emergency Planning
and Community Right-to-Know Act (EPCRA). Specifically, you ask about the reporting of
EPCRA section 313 toxic chemicals in wastewater and stormwater outfalls.
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a nearby waterway. Facility A exceeds an activity threshold for these toxic chemicals in their
manufacturing process. Facility B does not use either chem n an

—_om
O:S"
GQ

[¢]
’U

|

\.

bl lCIlllbdlb
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chemlcals towards their otherwise use threshold because Facility B



chemicals in waste from off-site (Facility A) for disposal', stabilization
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destruction on-site. If, however, Facility B meets an activity thu,ohuld for either of these
chemicals elsewhere at the facility, it would report the release of the chemicals in the wastewater

received from Facility A in section 5.3 and 8.1 of the Form R,

Your third question concerns the following specific scenario presented in your fax:

“Facility C runs the discharge permit for an outfall through which o ‘y stormwater
passes. The storm water may contain TRI constituents from both Fac y D and Facility
- B, whose stormwater flows must pass onto F acility C prﬁpert y and mix with Facility B
stormwater on the way to the CWA reguiated outfalii. ty C is not treating any TRI
ilit

regu
constituents in the stormwater rec‘elved from Fac
Ql_l__fall It would not appnm- that F
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As i or destruction, stabilizing or disposing th EPCRA
section 313 toxic chemicals it receives from facilities B and D, Facnhtv C would not count these

toxic chemicals towards its otherwm use threshold. If, however, Fa 'L_)’ C meets an activity
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threshold for these chemicals elsewhere at the facility, it would p the release of these
chemicals in the wastewater recelved from Facility B and D in s s 5.3 and 8.1 of the Form
R. Facilities B and D would report the EPCRA section 313 chemicai as off-site transfers in Part
II section 6.2 "si ng treatment code M90, other off-site management and in section 8.1 as’
released.

In the last situation you descnbe a 51te boundary encompasses two companies, F acility Z,
and a 50/50 joint venture of Facility Z (F cility JV). You explain that the pnmary SIC code of

“both facilities is 8731, commercial phys 1 and biological research. You also provide additional
information regarding EPCRA section 313 toxic chemicals in waste sent from Facility JV to an
incinerator located on Facility Z. Your question concerns the applicability of the otherwise use
threshold to this activity. However, facilities in SIC code 8731 are not currently covered by
EP 'RA section 313. Assuming the primary SIC code determination for these facilities is
orrect, and neither of these research facilities is an auxiliary facility of a covered facility, the

reporting requirements of EPCRA section 313, including the chemical threshold determinatio
do not apply to these facilities. '

'Under EPCRA section 313, disposal in

1iclu any underground injection, placement in landfills/surface
impoundments, land treatment, or other intentional !and disposal.” (40 CFR § 372.3)



I hope this infonn-‘tion ish lp ful to you in making your threshold determinations and
calculations under EPCRA section 313. If you have any
ara Hisel McCoy of my staff at

\

,‘/

Maria J. Doa Ph'P., Chief
Toxics Release Inventorv Branch

cc: IG system



