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David Orvis

Black & Veatch

11401 Lamar

Overland Park, KS 66211

Dear Mr. Orbis,

This letter responds to your June 1998 inquiry to Ezequiel Velez of EPA Region 4 in
which you ask a question concerning the reporting requirements under section 313 of the
'Emergency Planning and Community Right-to-Know Act (EPCRA). Specifically, your question
pertains to the defintion of facility under EPCRA section 313.

As T understand your situation, an EPCRA section 313 covered electricity generating
plant (EGP 1) is owned and operated by Company A and is adjacent to an electricity generating
plant (EGP 2) which is also subject to EPCRA section 313. EGP 2 is owned and operated by a
joint venture. Company A owns 80 percent of the joint venture and Company B owns 20
percent of the joint venture. You ask if EGP 1 and 2 are two separate facilities ot one facility.

The term “facility” includes all “buildings, equipment, structures, and other stationary
items which are located on a single site or on contiguous or adjacent sites and which are owned
or operated by the same person (or by any person which controls, is controlled by, or under
common control with such person)” (40 CFR Section 372.3). Because Company A.owns the
majority share in the joint venture, Company A owns EGP 2 and therefore EGP 1 and EGP 2 are
two establishments of one facility. As one facility, the owner or operator should consider the

~ toxic chemicals and operations at both establishments for threshold determinations and release
and other waste management reporting.
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I hope this information is helpful to you in making threshold determinations and release
and other waste management calculations for EPCRA section 313. If you have any other
questions, or desire further information, please call either Sara Hisel McCoy, of my staff, at
202.260.7937 or me at 202.260.9592.

Sincerely,

~Want a g Tpe—

Maria J. Doa Ph'D., Chief
Toxics Release Inventory Branch

cc: IG system
Ezequiel Velez, EPA Region 4



