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UNITED STATES ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY
WASHINGTON, D.C. 20460
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Mr. John Proctor TOXIC SUBSTANGES

Winston & Strawn
1400 L St., NW
Washington, D.C. 20005

Dear Mr. Proctor,

This letter responds to your inquiry concerning reporting requirements under section 313
of the Emergency Planning and Community Right-to-Know Act (EPCRA). Specifically, the
guidance provided in this letter is based upon your October 7, 1998 letter and the attachments to
that letter. Basically, your letter asks if two electricity generating units constitute one facilitv for
EPCRA saction 313 reporting purposes.

The two electricity units at issue have a common owner. As stated in your Jetter, one of
the units, the Oyster Creek Nuclear Generating Station, is owned by Jersey Central Power &
Light (JCP&L). The other unit, the Forked River Station, consists of two dual fuel (oil/gas)
combustion turbines. This.unit is also owned by JCP&L.

While the two electricity generating units are largely separated by a body of water, they
are, in fact, attached to each other by a land bridge which is owned by JCP&L. In your letter you
state that, “the two sites are, however, connected by a man-made land bridge that spans the intake
canal.” The land bridge is approximately 156 feet wide at its widest point and 281 feet long.
Accordingly, the two sites are contiguous.

Because the two sites are under common ownership and are contiguous, thev constitute
one facility and must be considered one facility for EPCRA section 313 threshold determinations
and reporting purposes. Section 372.3 of 40 CFR defines “facility™” as follows:

“Tacility” means all buildings, equipment, structures, and other stationarv items which
are located on a single site or on contiguous or adjacent sites and which are owned
or operated by the same person (or by any person which controls. is controlled by, or
under common control with such person). A facility may contain more than one
establishment.

This definition clearly states that for two sites under common ownership to be considered one.
facility, the sites have to be either “contiguous or adjacent.” The sites do not have to be both
contiguous and adjacent. Accordingly, the position advanced in vour October 7. 1998 letter that
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although the sites *. . are ‘contiguous’ by reason of the land bridge, we believe they are not
‘adjacent’ for EPCRA Section 313 reporting purposes™ actually supports the determination that
the sites constitute one facility.

Based on these circumstances, as you have represented them, EPA would consider these
two units one facility for purposes of EPCRA section 313. 1 hope this intormation is helpful to
you in making threshold and release determinations under section 313 of EPCRA. If you have
any other questions, or desire further information, please call either Larry Reisman at
202.260.2301 or me at 202.260.9592.

Sincerely,
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Maria J. Doa, WD Chief
Toxics Release Inventory Branch



