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United States Environmental Protection Agency 
Washington, D.C. 20460 
Office of Solid Waste and Emergency Response 
 
March 4, 1993 
 
Mr. Edward J. Ciechon, Jr. 
Chief Counsel 
Sun Company, Inc. 
Ten Penn Center 1801 Market Street 
Philadelphia, Pennsylvania 19103-1699 
 
Dear Mr. Ciechon: 
 
     Thank you for your December 10, 1992, letter requesting the 
continuation of the existing Toxicity Characteristic (TC) 
compliance date beyond January 25, 1993. This extension had been 
given to facilities reinjecting produced ground water as part of 
state-authorized cleanup activities. After that date, if hazardous 
waste is generated during site clean up activities, the reinjection 
operation can only be performed in underground injection wells that 
are permitted under the RCRA regulations or in the Class IV 
injection wells permitted under the UIC program. EPA requires that 
non-UST hydrocarbon recovery operations not meeting these two 
conditions but expecting to continue reinjection, must submit a 
RCRA Part A permit application and obtain interim status, within 30 
days after the January 25, 1993 deadline (see 40 CFR 
270.10(e)(1)(ii)). 
 
     The Agency has been aware of the shut-down of some reinjection 
operations since the expiration of the TC compliance date extension 
and we are considering alternatives. 
 
Sincerely, 
Sylvia K. Lowrance, Director  
Office of Solid Waste 
 


